Beleid

Omdat de gezondheid en het geluk van onze poezen en hun kittens voor ons erg belangrijk zijn, hebben we een cattery beleid opgesteld.

Gezondheid en Karakter

Al onze katten worden regelmatig geënt en ontwormt. Wij fokken incidenteel een nestje en in de eerste plaats op gezondheid en karakter, daarna komt pas het uiterlijk aan bod. Voor de poes naar de dekkater mag is ze door middel van een echo getest op HCM en PKD en haar bloed is getest op FELV en FIV. Pas als alle testen negatief zijn, mag ze naar de kater. Alle testen zijn in te zien. Om de kittens zo sociaal mogelijk op te voeden, worden ze in de woonkamer geboren en groeien ook in de woonkamer op, waar ze kunnen wennen aan geluiden in huis zoals de stofzuiger, televisie en dergelijke. Als de kittens zeven weken oud zijn mogen de nieuwe baasjes hun kitten(s) komen bewonderen, tot die tijd houden we je op de hoogte door middel van foto’s en een live webcam.

Nieuw baasje

Wanneer je geïnteresseerd bent in een kitten, dan kun je een optie op een kitten dat nog beschikbaar is nemen. Een optie legt je nog niet vast om het kitten daadwerkelijk te nemen.

Als het kitten zeven weken is kun je langs komen om kennis te maken met ons en het kitten. Wanneer het onderling klikt en je besluit het kitten te nemen, dan vragen we een aanbetaling voor het kitten. Aangezien sphynxen niet alleen kunnen zijn, willen we dat onze kittens in een huis komen waar al andere huisdieren aanwezig zijn, of ze gaan met zijn tweetjes naar het nieuwe baasje.

Enten

Wij enten de kittens als ze twaalf weken oud zijn met dood virus. Dit hebben wij besloten nadat we een aantal keer problemen hebben gehad met een vrij hevige entreactie. Op een leeftijd van 16 weken moet er opnieuw geënt worden en de nieuwe eigenaar maakt zelf de overweging of dit wederom met dood virus is, of dat dit met levend virus gebeurt.

Garantie

Ondanks dat wij al het mogelijke hebben gedaan om zo gezond mogelijke kittens te fokken, is dat helaas geen garantie dat ze gezond zullen blijven. Wij geven dan ook twee jaar garantie op erfelijke afwijkingen.

Huisvesting

Een kitten (kat) hoort zich vrij te kunnen bewegen en het kitten mag dan ook niet opsloten worden in een hok. Sphynxen zijn niet geschikt om los buiten te laten lopen er liggen te veel gevaren op de loer.

Denk aan: ziektes, diefstal en of het aangereden worden door een auto. Een goed afgezette tuin of een kattenren is dus van belang.

Andere cattery's

Wij begrijpen dat je als je eenmaal hebt besloten om een sphynx aan te schaffen, je bij meerdere cattery’s wilt gaan kijken. Echter, elke cattery heeft zijn eigen bacteriën en wij willen je dan ook met klem vragen niet naar meerdere cattery's op dezelfde dag te gaan, omdat op die manier infecties verspreid kunnen worden.

Fokken

In principe gaan onze kittens als huiskatje (en dus niet als fokkatje) naar de nieuwe eigenaar. Wij zullen zorg dragen voor vroegcastratie en je krijgt het kitten gecastreerd mee, inclusief stamboom.

Uit huis plaatsen

Er kan zich een situatie voordoen, dat een bij ons gekocht kitten uit huis geplaatst moet worden. Wij zullen er alle begrip voor hebben als het bijvoorbeeld niet meer gaat in de groep, of wanneer om gezondheidsredenen de poes uit huis geplaatst moet worden. Als je om welke reden dan ook een bij ons gekocht kitten uit huis plaatst, willen wij daarvan op de hoogte gebracht worden. Vanzelfsprekend willen we graag helpen bij het vinden van een goede oplossing.

Naar nieuw baasje

Wanneer het kitten dertien weken is mag het kitten het nest verlaten. Je krijgt dan een kittenpakket en een usb-stick met foto's mee.

Wij stellen het erg op prijs als we af en toe nog eens wat van het kitten en het nieuwe baasje horen.